Spröda eleganta småkakor med frisk smak av hallon

Mandel och hallonmedaljonger

hallonmedaljong

Ingredienser
3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
½ tsk bakpulver
100 g mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
2 msk sojagrädde
Hallonsylt

Glasyr
5 tsk florsocker
1 msk vatten

Gör så här
♦ Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke
♦ Blanda smör och socker i en annan bunke till en fluffig massa, använd gärna en matberedare
♦ Rör sen i sojagrädde och se till att det blandas väl in i den fluffiga massan
♦ Tillsätt sedan mjölkblandningen till en fin deg, den kan vara lite kladdig, det gör inget
♦ Forma till små bollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper
♦ Tryck till med tummen för att skapa en fördjupning och klicka dit lite hallonsylt
♦ Grädda medaljongerna i ungen på 160º C i ca 12-13 minuter
♦ När de svalnat har du på glasyren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *