Rödbeta är spännande att baka med och tillsammans med kanel blir det en ju(v)lig smak….

Grymt saftig rödbetskaka

IMG_20151226_155821-2

Ingredienser
4 dl vetemjöl
3 ½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk muskotnöt
3 ½ dl rapsolja
1 dl kikärtsspad
3 dl rivna kokta rödbetor
2½ dl hackade valnötter

Glasyr
5 msk florsocker
1 msk vatten

Gör så här
♦ Smörj en rund bakform (24 cm i diameter)
♦ Blanda vetemjöl, strösocker, salt, bikarbonat, vaniljsocker, kanel, muskotnöt och valnötterna
♦ Rör sen ner oljan och de rivna rödbetorna till en fin smet
♦ Vispa kikärtsspadet i ca 2 minuter tills du har ett vitt fast skum och blanda ner det i smeten
♦ Häll ner smeten i bakformen och grädda den i mitten av ugnen i 175º C i ca 45 minuter
♦ Låt kakan svalna
♦ Blanda florsocker och vatten och sprid ut det på kakan (efter att den svalnat ordentligt) och låt glasyren stelna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *