Det är roligt att testa recept och “veganisera” dom – speciellt så här i jultider då det blir mycket bakat…..
Ljuvlig vegansk saffransostkaka
Ingredienser
6 dl sojamjölk
6 msk mannagryn
en nypa salt
1 pkt saffran
2 dl mandelmjöl
½ dl mandlar som hackas
3 bittermandlar som finrivs
500 g naturell tofu som smulas
1 dl havregrädde
Gör så här
♦ Mät upp mjölken och salt i en kastrull och låt det koka upp. Tillsätt sedan mannagrynen och saffran. Låt detta koka sakta under omrörning i ca 4 minuter. Låt det sedan svalna.
♦ Blanda mandelmjöl, hackade mandlar, finriven bittermandel och havregrädde.
♦ Tofun vill du smula sönder (tänkt dig smulor små/stora som kesobitar) och ha i mandelblandningen och blanda ordentligt.
♦ Detta gräddar du sen i en form i 225° C i ca 40-45 min. Låt svalna något och servera med t.ex vispad sojagrädde och en sylt du tycker om.
Ser våldsamt gott ut.