Saffran och mandelmassa passar som … som inget annat…. läs receptet…..

Lussekringelikrokar med mandelmassa

DSC_0221

Ingredienser
5 dl sojamjölk
150 g mjölkfritt margarin
2 pkt saffran
1 dl soja youghurt
½ tsk salt
1 ½ dl socker
1 pkt jäst
12-13 dl vetemjöl

Fyllning:
200-300 g mjölkfritt margarin
300 g mandelmassa

Topping:
Sojamjölk att pensla med
Pärlsocker

Gör så här:
♦ Smält margarinet på svag värme. Häll i sojamjölken och tillsätt saffran och låt det bli ca 35-37° C.
♦ Ha i jästen i en bunke och tillsätt sedan saffransmargarinet och rör om så att jästen löser sig.
♦ Tillsätt sedan youghurt, salt, socker och till sist mjölet. Arbeta gärna degen med maskin i ca 3-5 minuter.
♦ Låt degen jäsa i 40 minuter.
♦ Ta upp degen på ett mjölat bord och dela degen i 2 delar.
♦ Kavla ut och bred på margarin och grovriv mandelmassan ovanpå margarinet. Vik sedan ihop degen på längden och kavla lite till, mest för att platta ihop den lite.
♦ Skär ut ca 20 st långa strimlor som är ca 3 cm breda. Ta en strimla och gör en lös knut och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
♦ Gör nu likadant med resten av degen och låt den sen vila under bakduk i ca 30 minuter.
♦ Pensla sedan med sojamjölk och strö på pärlsocker och grädda i 220° C i 8-9 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *