Att baka till många är tacksamt och speciellt till jul

Lusserutor med mandelmassa och mandelspån

lusserutor

Ingredienser
25 g jäst för söta degar
50 g margarin
5 dl sojamjölk
1 pkt saffran à 0,5 g
1 krm salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
¾ dl strösocker
ca 8-10 dl vetemjöl

Topping
150 g mandelmassa
50 g mandelspån

Gör så här
♦ Smula jästen i en bunke.
♦ Smält margarinet, tillsätt sojamjölken och värm till max 37°.
♦ Häll det över jästen. Tillsätt sojamjölk, saffran, salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet.
♦ Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 15 min.
♦ Sätt ugnen på 225°. Platta ut degen till en rektangel, ca 35×25 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
♦ Riv över mandelmassa och strö över mandelspån.
♦ Låt jäsa ca 30 min.
♦ Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna och skär i bitar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *