Munkar kan man smaksätta på så många sätt – så här i juletid så smakar det gott med saffran

Saffransmunkar

saffransmunkar

Ingredienser
50 g margarin
1,2 dl sojamjölk
2 tsk rapsolja
0,5 g saffran
250 gram mjöl
½ tsk salt
50 g socker
1 tsk bakpulver

Strösocker att dekorera med

Gör så här
♥ Smält margarin och tillsätt sojamjölk, rapsolja och saffran
♥ Blanda sedan i mjöl, salt, socker och bakpulver
♥ Rör sedan i mjölkblandningen i mjölblandningen
♥ Degen blir lite kletig, men använd lite mjöl på händerna så går det lättare att forma till munkar
♥ Värm rapsolja till 180 grader och fritera munkarna en sida i taget tills de blir gyllenbruna (var försiktig med oljan och ha ett lock redo ifall det skulle börja brinna)
♥ Låt den droppa av på papper innan du vänder den i strösocker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *