Apelsin, choklad och bulle – vad kan gå fel…….

Vintriga chokladsnurror med smak av apelsin

12195817_898048490271593_2982009587111372747_n

Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
5 dl havremjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl strösocker
2 tsk sött/mald kardemumma
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g mjölfritt margarin
100 g riven mjölkfri mörk choklad
rivet skal av en apelsin

Sojamjölk till pensling
Pärlsocker till dekoration

Gör så här
♦ Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm.
♦ Rör ut jästen i en bunke med mjölkblandningen.
♦ Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen så den blir smidig och låt den sen jäsa i ca 30 min.
♦ Upp med degen på bakbordet och dela den i två degar. Kavla ut degen och smöra på hälften av margarinet. Riv hälften av chokladen över degen och även hälften av skalet på en riven apelsin.
♦ Vik sen ihop degen på hälften. Skär långa remsor av degen och snurra sen ihop dom som en liten knut.
♦ Lägg ut bullarna på plåten och låt dom vila under en bakduk i ca 40 min.
♦ Pensla med sojamjölk och strö över pärlsocker.
♦ Grädda sedan bullarna i 225° C i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *