Banan i kakan gör den så saftig och söt och galet god….
Galet god bananchokladkaka med frosting
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1½ dl sötströ (eller strösocker)
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
100 g mjölkfritt margarin
1 dl havregrädde
1 dl havremjölk
1 mosad banan
50 g grovt hackad mörk choklad
1 dl grovt hackade valnötter
Frosting
1,75 dl vegansk färsk ost
1,5 dl mjölkfritt margarin
4-5 dl florsocker (beroende på hur tjock du vill ha frostingen)
Dekoration
♦ hela valnötter
♦ choklaströssel
Gör så här
— Kakan —
♦ Smöra och bröa en form med avtagbar kant.
♦ Smält margarinet i en kastrull och låt svalna.
♦ Hacka upp choklad och valnötter i lagom stora bitar.
♦ Rör ihop vetemjöl, socker/sötströ, kanel, bakpulver.
♦ Tillsätt sedan choklad och valnötter och blanda.
♦ Rör (ej vispa) sen i smält margarin, havregrädde, havremjölk och en mosad bana.
♦ Häll ner smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i 175° C i 35-40 minuter.
♦ Låt kakan svalna ordentligt och gör under tiden frosting.
— Frosting —
♦ Vispa ihop färskost, florsocker och margarin till en fin smet.
— Montering —
♦ Bre ut frostingen på den svala kakan och dekorera den sen med valnötter på kanterna och kanske lite chokladströssel ovanpå.