Segsaftig fyllning i krispigt pajskal – behöver man säga mer….

Äppelpaj under toscatäcke

toscapaj

 

Ingredienser
Pajdeg:
125 g mjölkfritt margarin
3½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk kallt vatten

3 äpplen

Toscatäcke
100 g mjölkfritt margarin
100 g mandelspån
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk sojagrädde

Gör så här:
♦ Använd gärna en matberedare och hacka ihop margarin, strösocker och mjöl till en grynig massa
♦ Tillsätt sedan vatten och arbeta ihop till en deg
♦ Tryck ut degen tunt i en pajform (gärna med löstagbar kant)
♦ Nagga sen degen och låt stå i frysen ca 15 min
♦ Förgrädda pajskalet i 200 ºC i mitten av ugnen i 10 min
♦ Skär upp äpplena i skivor och fördela i pajskalet
♦ Blanda ingredienserna till toscatäcket i en kastrull och låt puttra i någon minut under omröring
♦ Bred sedan ut toscan över äpplena
♦ Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min
♦ Låt svalna något och pudra över lite florsocker och servera sedan med vaniljsås eller sojagrädde

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *