Vackrare bakverk får man leta efter – och så smakar de som en liten äppelpaj dessutom….

Äppelrosor

Äppelrosor

Detta behöver du för att göra 10 st 
6 röda äpplen (jag använde Ingrid Marie)
1 citron
30 g smält mjölfritt margarin
Kanel
Florsocker
Smördeg (gärna en som är fri från ägg och mjölk)

Gör så här
♦ Dela alla äpplen och kärna ur dom
♦ Skär dom med en tjocklek på ca 5 mm
♦ Lägg ner äppelskivorna i en kastrull och pressa över saften från en citron och häll i vatten så att det precis täcker alla äpplen
♦ Låt koka upp och sen sjuda i max en minut, inte mer, då kan de bli för mjuka
♦ Häll försiktigt av äpplena i ett durkslag och lägg upp äppelskivorna på en handduk och låt svalna
♦ Rulla ut smördegen och skär upp den på längden  i 10 strimlor (de blir ca 3 cm höga och 25 cm långa)
♦ Lägg ut en strimla på bakbordet och pensla med smält margarin
♦ Lägg sen äppelskivorna omlott längs hela strimlan på den övre delen av strimlan
♦ Pudra över kanel längs strimlan
♦ Vik sen upp den nedre delen av strimlan så att den täcker den nedre delen av äppelskivan
♦ Rulla sen ihop strimlan så som en bulle skulle se ut och placera kakan med äppelskivorna uppåt i en muffinsform
♦ Grädda dessa vackra skapelser i 200º C i 20 minuter
♦ När de svalnat lite pudrar du över florsocker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *