Jag ääääälskar choklad och detta är choklad med chokladfyllning – blir ju inte bättre än så…
Chokladkaka
Bottnar
2,25 dl vetemjöl
2 .25 dl strösocker
1,5 dl kakao
½ msk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2,5 msk kokosgrädde
1,75 dl dl sojamjölk
1 dl rapsolja
1,25 dl hett vatten
Fyllning
Äggfri chokladkräm
Dekoration
Vispad kokosgrädde
Gör så här
Bottnarna
♦ Smöra och mjöla kanterna på 2 st bakformar (diameter 21-22 cm)
♦ Täck bottnarna med bakplåtspapper
♦ Blanda alla torra ingredienser i en bunke
♦ Vispa ihop kokosgrädde, sojamjölk, olja i en annan bunke
♦ Blanda sen ner de torra ingredienserna i sojamjölksbunken till en jämn smet
♦ Tillsätt sedan det varma vattnet i omgångar tills smeten är blank och fin
♦ Fördela sedan smeten i de fyra formarna
♦ Grädda i 155° C i ca 40 minuter
♦ Låt bottnarna svalna helt och ta sen ur de ur formarna
Montering
♦ Ta en botten och bred på chokladkräm och lägg sedan på den andra botten
♦ Vispa kokosgrädde och spritsa sen på kakan – done 🙂