En kladdig och mustig chokladkaka som man kan variera i oändlighet….

Chokladsnittar deluxe

chokladsnittar-deluxe

Ingredienser
5½ dl vetemjöl
5½ dl strösocker
3 dl kakao
1 msk bikarbonat
1½ tsk bakpulver
1½ tsk salt
5 msk havregrädde
3½ dl havremjölk
2 dl rapsolja
3½ dl hett vatten

Fluffyllning
250 g mjölkfritt margarin
1 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1 dl kikärtsspad
2½ dl strösocker

Gör så här
Chokladbottnarna
♦ Smöra och mjöla kanterna på 2 st bakformar (diameter ca 24-35 cm)
♦ Täck bottnarna med bakplåtspapper
♦ Blanda alla torra ingredienser i en bunke
♦ Vispa ihop havregrädde, havremjölk och olja i en annan bunke
♦ Blanda sen ner de torra ingredienserna i sojamjölksbunken till en jämn smet
♦ Tillsätt sedan det varma vattnet i omgångar tills smeten är blank och fin
♦ Fördela sedan smeten i de två formarna
♦ Grädda i 155° C i ca 40 minuter
♦ Låt bottnarna svalna helt och gärna ligga i frysen ca 30 min – de blir mer lätthanterliga då

Marshmallowfyllning
♦ Vispa margarin, florsocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke
♦ Vispa sen kikärtsspad och socker för hand i ett vattenbad tills sockret löst upp sig
♦ Ta sen bort från värmen och fortsätt vispa med elvisp i minst 5 minuter tills det blir riktigt fluffigt
♦ Blanda sedan ihop margarinröran med fluffet med hjälp av en elvisp tills du får en slät fin fyllning
♦ Bred ut marshmallowfyllningen jämt över en botten (som legat i frysen en stund)
♦ Lägg på den andra chokladbotten och lägg in de två färdigfyllda bottnarna i frysen i ca 30-45 minuter (detta för att den ska bli lättare att skära upp)
♦ När chokladbottnarna har stelnat lite så skär du först upp de i kvadrater och sedan delar kvadraterna till rektanglar för att få fina “snittar”
♦ Dekorera sedan snittarna genom att doppa 2 av sidorna i valfri dekoration. Tips på dekoration är frystorkade hallon, hackade nötter eller varför inte kanderad frukt tex apelsin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *