Klassisk sockerkaka som passar alla tillfällen

Citronig sockerkaka med glasyr

Citronkaka

 

Ingredienser
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1,5 dl socker
citronskal från en citron
1,5 dl olivolja
1½ msk vatten
3 dl vegansk youghurt
1 msk vaniljsocker
0,5 dl citronsaft
50 g mjölkfritt margarin

Citronglacyr
3 dl florsocker
1½ -2 msk citronjuice

Gör så här
♦ Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver, salt, citronskal och socker i en skål
♦ Tillsätt vatten, olivolja, vegansk youghurt, citronjuice och smält margarin och blanda allt till en len smet
♦ Häll upp smeten i en bröad form och låt stå i ugnen 160º C i 35 – 45 minuter tills en provsticka inte är kletig. Ta ur kakan ur formen och låt den svalna
♦ Blanda florsocker och citronjuice till kräm och häll det över kakan och låt den stelna innan du skär upp i bitar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *