Kladdkaka från Vegoteket – den godaste there is!

Kladdkaka

DSC_0117

Ingredienser:
3 dl mjöl
125 g margarin
2 dl strösocker
2 dl Oatly iMat grädde
1,5 dl kakao
50 g hackad mörk choklad
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Ströbröd och margarin till formen

Gör så här:
♦ Sätt på ugnen på 175° C
♦ Smörj en form (ca 20 cm i diameter) med margarin och bröa den med strödbröd.
♦ Mät/väg upp alla torra ingredienser i en bunke.
♦ Hacka chokladen och blanda detta med de torra ingredienserna
♦ Smält margarinet och blanda med grädden och sirapen.
♦ Häll över vätskan i bunken med de torra ingredienserna. Rör om till en smet.
♦ Grädda mitt i ugnen på 175° i 15-18 minuter.
♦ Låt kakan svalna och servera gärna med vispad sojagrädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *