Bullar är sååå lätt att göra veganska – här kommer ännu en sort!

Krusbärsbullar

krusbarsbullar

Vetedegen
5 dl havremjölk
50 g jäst
150 g mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Topping
1 dl vatten
1 dl socker
Flagad mandel

Fyllning
Vaniljpulver
50 g margarin
Krusbärsmarmelad

Gör så här
♥ Smält margarinet varsamt och tillsätt havremjölken. Låt det blir 37 grader
♥ Häll ner jästen i en bunke och häll över havremjölken och låt jästen blandas
♥ Tillsätt sedan socker och salt
♥ Tillsätt mjölet och arbeta degen i ca 5 minuter med maskin
♥ Låt degen jäsa i ca 30 minuter – övertäckt
♥ Knåda degen lätt efter att den jäst klart
♥ Dela degen i två delar och börja arbeta med den ena
♥ Kavla ut den till en stor fyrkant och smöra på margarin och sikta sedan över vaniljpulver
♥ Vik degen dubbel och skär ut långa strimlor, ca 2 cm breda
♥ Tvinna sedan dessa strimlor och snurra ihop dom och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 40 min
♥ Gör en liten fördjupning mitt i bullen och lägg dit en liten klick krusbärsmarmelad och strö över flagad mandel
♥ Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter i 225 grader
♥ Koka upp vatten och socker till en sockerlag som du sen penslar bullarna med när de är färdiggräddade
♥ Låt bullarna svalan på galler

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *