Denna chokladkaka är nog den godaste jag gjort – tveklöst!

Nigellas chokladkaka

Nigellas chokladkaka

Topping
75 g kokosfett
½ dl strösocker
1½ msk kakao
150 g mörk choklad 70%
4 msk iskallt vatten
3 msk grovt hackade pistaschnötter

Kakan
3 dl vetemjöl
1½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1,5 dl kakao
4 dl brunt farinsocker
3, 75 dl kokhett vatten
75 g kokosfett
1½ tsk vitvinsvinäger

Gör så här
♦ Gör toppingen först genom att blanda allt förutom den mörka chokladen i en kastrull
♦ Låt koka upp och ta den från plattan och rör om så att allt blandas
♦ Ha sedan i hackad mörk choklad och rör om tills att chokladen har smält
♦ Ställ åt sidan och låt svalna

♦ Klä en springforms botten med bakplåtspapper
♦ Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao i en skål
♦ I en annan skål blandar du socker, kokhett vatten, kokosfett och vinäger och rör tills kokosfettet smält
♦ Häll sen i mjölblandningen och rör så att allt blandas ordentligt. Jag använde en ballongvisp för att röra och blanda, vispa ej.
♦ Häll ner smeten i formen och grädda i 180º C i ca 35 minuter
♦ Låt kakan svalna i minst 1½ timme.
♦ Ta ur kakan ur formen och häll över så mycket av toppingen som du vill ha.
♦ Avsluta med att strö över hackad pistach.
♦ Låt gärna kakan stå i ca 30 minuter innan den serveras, så att toppingen får sätta sig lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *