B+B (Blåbär + Bullar) = S A N T !
Rustika blåbärsbullar
Ingredienser
2 burkar kokosmjölk
50 g torrjäst
ca 12-14 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
1 nypa salt
Blåbärssylt
Glasyr
4 dl florsocker
2 msk vatten
Gör så här
♦ Värm kokosmjölken till ca 37 grader och häll sen ner den i en bunke med torrjästen
♦ Rör så att jästen löses och tillsätt sedan socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl.
♦ Arbeta in mjölet tills du får en fin deg och låt den jäsa i ca 45 min
♦ När degen jäst klart delar du den i ca 30 bitar och kavlar ut varje del till en rund platta, ca 5 mm tjock
♦ Lägg en klick sylt i mitten (ca 1 tsk) och vik in ändarna så att sylten ligger tryggt i mitten
♦ Låt jäsa i ca 35 minuter
♦ Pensla dom med kikärtsspad och låt de gräddas i ca 8 -9 minuter i 220 C
♦ Låt de svalna innan du gör glasyren som du ringlar över