Kolasås på kokosgrädde – inga konstigheter…..

Saltig och söt chokladpaj

Chokladpaj

Pajdeg:
100 g margarin
3 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 msk socker
1 msk sojagrädde
3 msk kallt vatten

Chokladkolasås:
3 dl strösocker
1 dl vatten
2½ dl kokosgrädde (bara grädden, ej vattnet som finns i burken)
2 msk kakao
70 g margarin
½ tsk salt

Chokladganache:
150 g mjölkfri mörk choklad
1½ dl sojagrädde

Gör så här:
Pajdeg
♦ Nyp ihop pajdegen och låt den vila i kylen i 30 minuter
♦ Kläm sedan ut den i en pajform med avtagbar kant och förgrädda den i ca 20-25 minuter i 180º C
Chokladkolasås
♦ Koka upp strösocker och vatten och låt puttra i 5 minuter
♦ Tillsätt kokosgrädden och kakao och låt såsen bli ca 120º C
♦ Stäng av värmen och tillsätt margarinet och saltet, blanda ordentligt
♦ Häll på kolasåsen när pajskalet har svalnat
♦ Låt sen den stå i frysen i ca 1 timme för att stelna
Chokladganache
♦ Smält chokladen i ett vattenbad och rör sen ner grädden i den smälta chokladen så den blir blank och fin
♦ Häll chokladganachen över kolasåsen och låt den sen stela i kylen i minst 1 timme

♦ Strö gärna flingsalt före servering och servera gärna med en kula glass eller en klick grädde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *