Mandelmassa och lingon är väldigt gott ihop. Det söta från mandelmassan och det syrliga från lingonen – success!

Syrliga lingon och mandelmasselängder

lingonsnurror

Ingredienser
25 g jäst
50 g mjölfritt margarin
ca 7 dl vetemjöl
2,5 dl havremjölk
1 tsk mald kardemumma
1 nypa salt
0,5 dl socker

Fyllningen
2-3 dl frysta lingon
ca 120 gram mandelmassa
30 g mjölkfritt margarin

Topping
Pärlsocker
Spad från kikärtor

Gör så här
♦ Smält margarinet i en kastrull och tillsätt havremjölken och låt det bli ca 37º C varmt
♦ Blanda margarinmjölken med jästen och tillsätt sedan socker, kardemumma och salt
♦ Arbeta sedan in mjölet till en fin och blank deg och låt den jäsa i 30 minuter
♦ Kavla sedan ut degen och bre på mjölkfritt margarin
♦ Strö sedan ut lingon och riv över mandelmassa (låt den ligga i frysen innan så går det lättare att riva)
♦ Vik degen dubbelt på längden och skär sedan ut ca 3 cm breda strimlor som du snurrar och sen lägger upp på en plåt med bakplåtspapper
♦ Låt de jäsa i ytterligare 40 minuter
♦ Pensla med kikärtsspad och strö på pärlsocker. Grädda härligheterna i 225º C i ca 10 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *