Antagligen de godaste bullarna jag ätit……

IMG_20160322_220028

Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
5 dl cashewmjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning
50 g mjölkfritt margarin
3-4 tsk vaniljsocker

Topping
1 msk sirap
1 dl hett vatten
Strösocker

Gör så här
♦ Smält margarinet och häll i mjölken och låt detta bli fingervarmt och blanda detta med jäst i en bunke
♦ Tillsätt strösocker och salt
♦ Rör i mjölet och låt det bli en fin deg
♦ Låt degen jäsa i ca 40 minuter
♦ Ta upp degen på bordet och dela den i två delar
♦ Dessa delar ska du kavla ut till en stor platta, ca 1 cm tjock
♦ Bre på margarin och pudra över vaniljsocker
♦ Vik plattan dubbelt och skär sen ca 2 cm breda strimlor
♦ Strimlorna “knyter” du ihop och lägger på en bakplåtsklädd plåt
♦ Låt kringlorna jäsa i ca 30 minuter
♦ Pensla dom med lite cashewmjölk och grädda dom i ca 9 minuter i 220º C
♦ Efter att du tagit ut dom från ugnen penslar du dom med sirapsvatten och strör sedan på ströcker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *