Frosting på muffins – det är så göttans……
Vaniljmuffins med chokladfrosting
Ingredienser
4,25 dl vetemjöl
2,5 dl socker
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1,75 dl kallt vatten
1 dl rapsolja
2 msk kokosmjölk
2 ½ tsk vaniljsocker
1 tsk äppelcidervinäger
Frosting
2,5 dl kokosmjölk
100 g mörk mjölkfri choklad
1 dl florsocker
Gör så här
Muffins
♦ Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke
♦ Tillsätt vatten, rapsolja, kokosmjölk, vaniljsocker och äppelcidervinäger och rör ihop till en blank smet
♦ Klicka ut smeten i 12 muffinsformar, fyll till 3/4
♦ Grädda muffinsarna i 175º C i ca 24-26 min, tills provstickan inte är kladdig
Frosting
♦ Värm kokosmjölken och bryt ner chokladen och vispa så allt blandas
♦ Låt svalna helt, gärna i kylen i minst 1-2 timmar
♦ Vispa sedanordentligt och ha sedan i florsocker
♦ Spritsa på de svala muffinsarna