Tre olika fyllningar i saffransbullen – det blir mer spännande så…..

 Saffransbullar med hemlig gömma

IMG_20151214_205443

Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
2 pkt saffran
1 burk kokosmjölk
1½ dl socker
1 dl vatten
1 pkt jäst
10 – 12 dl vetemjöl
½ tsk salt

Fyllning
50 g vitchoklad
50 g mörk choklad
50-100 g mandelmassa

Topping
Kikärtslag (häll av lagen från en burk/tetra med förkokta kikärtor)
Smält margarin
Strösocker/florsocker

Gör så här
♦ Smält margarinet i en kastrull och ha sedan i saffran
♦ Tillsätt kokosmjölken och vattnet och låt vätskan bli ljummen (ca 37° c).
♦ Ha i jästen i en bunke och tillsätt lite vätska tills jästen löst sig, ha sedan i resten av vätskan
♦ Tillsätt sedan socker, salt och vetemjöl och arbeta det till en fin deg
♦ Låt degen sedan jäsa i 40 minuter
♦ Dela degen i ca 36 delar. Platta ut en del så mycket att du får plats med en chokladbit/mandelmassebit i mitten av den. Knip ihop degbullen så att chokladbiten/mandelmassebiten göms i degen. Lägg sen degbullen med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper
♦ Låt de små degbullarna jäsa i 30 minuter under bakduk
♦ Pensla med lag från kikärtor och grädda i 225°C i ca 8-9 minuter
♦ Dekorera bullarna genom att pensla med smält margarin och sedan doppa bullen i strösocker. Alternativt kan man pudra flosocker på bullarna så blir de extra juliga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *