Otroligt nog smakar det cheesecake trots att den är helt mejerifri!

Blåbärscheesecake

RawBlueberryCheesecake

Botten
5 dl skalade mandlar
2,5 dl blötlagda dadlar
1,25 dl kokosflingor
Skal från ½ citron
Juice från ½ citron

Fyllningen
5½ dl blötlagda cashewnötter
4 msk kokosolja
4 msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver
Juice från ½ citron

Topping
1,5 dl blåbär (eller annat bär/frukt)
4 msk agavesirap
4 msk kokosolja

Gör så här
♦ Blötlägg cashewnötterna och dadlarna dagen innan
♦ Smörj en springform
♦ Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare och kör tills det blir en deg
♦ Tryck ut den i botten på formen
♦ Blanda alla ingredienser till fyllningen i en matberedare och kör tills det blir lent och fint (lite grynigt gör inget)
♦ Smeta ut det på botten
♦ Blanda alla delar av toppingen i en matberedare och se till att det blandas väl
♦ Bre ut toppingen på cheesecaken och låt stå i frysen i 4 timmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *