En chokladpaj som är värd väntan….

Chocolate tarte

ChocolatTarte

Ingredienser
Botten
2 st Oreopaket (2* 154g)
50 g mörk choklad
50 g mjölkfritt margarin
½ tsk salt

Fyllning
100 g mörk choklad
35 g majsmjöl
4 tsk dl havremjölk/sojamjölk
4,5 dl havremjölk/sojamjölk
50 g kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk olivolja
½ tsk salt

Gör så här
♦ Mixa sönder kakorna och tillsätt sedan hackad choklad och margarin. Kör gärna med en mixer så allt blandas ordentligt.
♦ Pressa ner “degen” i en form med avtagbara kanter. Låt stå i frysen i en timme och gör fyllningen så länge.
♦ Vispa ihop 4 tsk havremjölk och majsmjöl och låt stå medans du gör resten av fyllningen
♦ Häll upp 4,5 dl havremjölk i en kastrull.
♦ Tillsätt hackad choklad, socker, vaniljpulver, kakao, olivolja och salt.
♦ Låt allt blandas och chokladen smälta långsamt i kastrullen.
♦ Ta sedan av kastrullen och tillsätt majsmjöls-mjölken. Rör ordentligt.
♦ Värm chokladkrämen på låg värme tills den tjocknar. Den är färdig om du tar chokladkräm på en slev och sedan drar med ett finger på baksidan och det då inte flyter ihop.
♦ Låt den sen stå i rumstemperatur i 15 – 20 minuter och sen ställer du den i frysen. Placera gärna platsfolie över så att den inte får skinn. Låt den stå i frysen i 15 min.
♦ Häll sedan chokladkrämen över pajskalet och låt sen stå i kylen i minst 24 timmar.
♦ Ta fram kakan 10 minuter innan servering och servera med veganglass eller soyagrädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *