Choklad + tårta = SANT!

Chokladtårta Deluxe

chokladtårtadeluxe

Ingredienser

Tårtbottnar
5½ dl vetemjöl
5½ dl strösocker
3 dl kakao
1 msk bikarbonat
1½ tsk bakpulver
1½ tsk salt
5 msk kokosgrädde
3½ dl sojamjölk
2 dl rapsolja
3½ dl hett vatten

Chokladkräm
200 g mörk choklad 70%
400 g mjölkfritt margarin
2½ tsk vaniljsocker
1 dl kikärtsspad
2½ dl strösocker

Marshmallowfyllning
250 g mjölkfritt margarin
1 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1 dl kikärtsspad
2½ dl strösocker

Gör så här
Tårtbottnarna
♦ Smöra och mjöla kanterna på 4 st bakformar (diameter 21-22 cm)
♦ Täck bottnarna med bakplåtspapper
♦ Blanda alla torra ingredienser i en bunke
♦ Vispa ihop kokosgrädde, sojamjölk, olja i en annan bunke
♦ Blanda sen ner de torra ingredienserna i sojamjölksbunken till en jämn smet
♦ Tillsätt sedan det varma vattnet i omgångar tills smeten är blank och fin
♦ Fördela sedan smeten i de fyra formarna
♦ Grädda i 155° C i ca 40 minuter
♦ Låt bottnarna svalna helt och ta sen ur de ur formarna

Chokladkräm
♦ Hacka chokladen och smält den i vattenbad för att sedan låta den svalna till rumstemperatur
♦ Vispa margarin, florsocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke – ha tålamod – det fastnar lätt i vispen
♦ Vispa sen kikärtsspad och socker för hand i ett vattenbad tills sockret löst sig
♦ Ta sen bort från värmen och fortsätt vispa med elvisp i minst 5 minuter tills det blir riktigt fluffigt
♦ Vispa sen ner margarinet och chokladen i omgångar i det vita fluffet

Marshmallowfyllning
♦ Vispa margarin, florsocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke
♦ Vispa sen kikärtsspad och socker för hand i ett vattenbad tills sockret löst upp sig
♦ Ta sen bort från värmen och fortsätt vispa med elvisp i minst 5 minuter tills det blir riktigt fluffigt
♦ Blanda sedan ihop margarinröran med fluffet med hjälp av en elvisp tills du får en slät fin fyllning

♦ Bred ur hälften av marshmallowfyllningen jämt över en tårtbotten
♦ På med nästa tårtbotten och sprid ut en del av chokladkrämen, spara en del till dekoration av tårtan
♦ Lägg på den tredje tårtbotten och bred sen ut andra hälften av marshmallowfyllningen
♦ Ta sedan den sista botten och täck den med det sista av chokladkrämen och garnera med någon form av strössel
♦ Låt stå i kylen i minst 3 timmar, men ta fram den ca 30 minuter innan servering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *