Rabarberkompott passar väldigt bra som fyllning i rulltårta

Rulltårtebakelse med rabarberkompott och maräng

rulltårtebakelse1

Ingredienser
Rabarberkompott
500 g rabarber
1 dl socker
½ tsk vaniljsocker

Rulltårta
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g mjölkfritt margarin
2 dl havremjölk

Maräng
spad från ett paket kikärtor
1,5 dl socker
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här
Maräng
♦ Vispa spadet från ett paket kikärtor tills det går att vända den upp och ner utan att det rinner ut
♦ Blanda i socker, citron och vaniljsocker och vispa en stund tills det ser ut som vispad äggvita och bunken går att vända upp och ner utan att det rinner ur
♦ Spritsa ut lagom stora maränger på en plåt och grädda i 100 C i ca 1,5 timme.
♦ Stäng sedan av ugnen och låt marängerna vara kvar tills både ugn och plåt har kallnat helt, ungefär 2 timmar
Rabarberkompott
♦ Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm bitar
♦ Koka upp rabarber och socker i en kastrull
♦ Låt småkoka i ca 15 minuter
♦ Tillsätt vaniljsocker
♦ Låt svalna
Rulltårta
♦ Smält margarin i en kastrull coh tillsätt havremjölken
♦ Blanda ihop vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker i en bunke och tillsätt mjölkblandningen
♦ Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt, sprid ut den jämt till ca 30*40 cm
♦ Grädda i 250º C i ca 5 minuter
♦ Sockra ett bakplåtspapper och vänd hela kakan upp och ner över det sockrade papperet
♦ Smeta på rabarberkompoten och rulla ihop den
♦ Servera med en klick sojagrädde och toppa med en maräng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *