Med massor av riven morot så blir denna kaka riktigt saftig och perfekt till kalas

Saftig morotskaka

morotskakstårta

Ingredienser
5,5 dl vetemjöl
1 1/4 tsk bakpulver
1 1/4 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk salt
½ tsk muskotnöt
1 krm nejlika
1 krm ingefära
ca 400 g riven morot
3 dl socker
4 “fiberhuskägg”
(1 “fiberhuskägg”är 1 tsk Fiberhusk med 1½ dl vatten, blanda och låt stå i kylen i 15 minuter)
1,5 dl olivolja

“Cream cheese” frosting
700 g florsocker
300 g mjölkfritt margarin
1 msk äppelcidervinäger
1 msk vaniljsocker
4 msk sojamjölk

Gör så här
♦ Först gör du iordning “fiberhuskäggen”genom att blanda 4 tsk fiberhusk med 6 dl vatten och ställ i kylen i 15 min
♦ Rör ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, muskotnöt, salt, ingefära och nejlika
♦ Riv moroten och rör ner det i mjölblandningen
♦ Rör ihop socker och “fiberhuskägg” (som stått i kylen i 15 min)
♦ Rör sen ner oljan
♦ Rör sen ihop allt i en bunke så det blandas ordentligt
♦ Häll sedan ner detta i två smörjda bakformar och grädda i 175º C i ca 32 minuter. Testa med en sticka, den ska vara torr
♦ Låt kakorna svalna ordentligt
♦ Mixa ihop “cream cheese” frostingen i en matberedare, låt det mixas ett tag så det blir luftigt.
♦ Bred ungefär hälften av frostingen på en av kakorna och lägg sedan på den andra kakan och bre på resten av frostingen
♦ Låt kakan vila minst en timme i kylen så den sätter sig – sen är det bara att bjuda 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *